Hej!

Undrar du över något? Vi hjälper dig gärna med alla frågor eller funderingar du har. Du når oss alla vardagar 8 – 17. 

Du finner även svaren på de vanligaste frågorna här på denna sidan.

Frågor & Svar

Några av de vanligaste frågorna vi får.

Allmänt

Tecta bygger nästa generations digitala verktyg för fastighetsbranschen.

Tecta är ett så kallat SaaS-bolag tillhandahåller en molnbaseradtjänst för fastighetsägare som behöver stöd med den tekniska och ekonomiska förvaltningen. I Tectas system kan du bland annat få fullkontroll över ditt fastighetsbestånd, koppla dokument till fastigheten, skriva avtal med dina hyresgäster antingen via att använda Tectas mallar eller att du laddar upp dina egna avtal, självklart kan du signera avtalen med BankID. Kreditkontrollera hyresgästen innan ni skriver hyresavtal. Avisera dina hyresgäster genom Tectas system, med en integration mot ditt ekonomisystem så bockas dina avier av automatiskt. Kommunicera med dina hyresgäster direkt ifrån systemet, slipp att lägga lappar i brevlådan eller sätta upp lappar i trappuppgången. Ta emot felanmälningar och uppgifter, och fördela ut de på dina medarbetare, tagga upp de olika felanmälningar eller uppgifterna så att ni senare lätt kan ta ut rapporter.

Tecta tillämpar en prenumerationsmodell, vilket innebär att du betalar för det du använder. Att logga in i systemet och att bli kund är helt gratis, du kan på så sätt utforska tjänsten utan att det kostar dig någonting. När du vill koppla en hyresgäst till ett hyresobjekt så behövs en licens, en licens kostar olika beroende på vilken typ av objekt det är du ska hyra ut. Tanken med detta är att du inte ska betala för något som du inte använder. Har du t.ex. inget aktivt avtal med en hyresgäst och din lägenhet eller lokal står tom, så kan du ta bort licensen. När du senare har ett en hyresgäst som du ska skriva avtal med så lägger du bara till licensen igen. Du kan närsomhelst uppgradera och nedgradera antalet licenser så länge de inte är bundna i hyresavtal med hyresgäster, du kan således börja med ett hyresobjekt och en hyresgäst för att testa på tjänsten innan du bestämmer dig fullt ut.
Du som fastighetsägare kan även lägga till tilläggstjänster för att förbättra din upplevelse av tjänsten, t.ex. integration mot ditt ekonomisystem osv.
Fakturering sker separat per hyresvärd, beroende på hur många licenser samt andra tjänster du använder i tjänsten.
Du som fastighetsägare kan även lägga till tilläggstjänster för att förbättra din upplevelse av tjänsten, t.ex. integration mot ditt ekonomisystem osv.
Fakturering sker separat per hyresvärd, beroende på hur många licenser samt andra tjänster du använder i tjänsten.

Du börjar med att registrera dig på tecta.se och verifierar din identitet med BankID. Efter det börjar du bygga ditt fastighetsbestånd, skapar hyresobjekt och hyresgäster. Kom igång med hyresavtalen och aviseringen samt bjuder in medarbetare till dina fastigheter. Se till att få full koll på dina fastigheter.

Vi har valt att använda oss av verifiering via BankID för att det är ett tryggt och enkelt sätt att verifiera sig.

Tectas tjänst riktar sig fastighetsägare och förvaltare som behöver ett molnbaserat fastighetssystem.

Tecta vänder sig till alla fastighetsägare som vill få koll på sin ekonomiska- och tekniska förvaltning.

Tecta tjänar pengar på de licenser samt tilläggstjänster som du använder dig av. Avgifterna faktureras per hyresvärd/bolag. Det innebär att du som fastighetsägare kan ha antingen en/ett hyresvärd/bolag kopplad till en fastighet eller en/ett hyresvärd/bolag kopplad till flera olika fastigheter.

Din personliga information är trygg hos oss. Personliga uppgifter är alltid skyddade och visas aldrig utåt. Alla personuppgifter och transaktioner hanteras enligt strikt säkerhetsstandard.

Du som fastighetsägare kan bjuda in dina medarbetare till dina fastigheter, du kan själv välja vilka fastigheter som du vill att de ska få tillgång till. Om en medarbetare behöver tas bort eller läggas till ifrån en fastighet så administrerar du det enkelt i tjänsten. När du bjuder in dina medarbetare kommer de få ett mail, de loggar också in med BankID för att komma åt tjänsten.

Om du vill ta bort ditt konto kontaktar du kundtjänst som kommer att hjälpa dig.

För hyresvärden

  • Få full kontroll på ditt fastighetsbestånd, lägenheter och hyresgäster.
  • Skapa avtal eller ladda upp dina egna avtal och koppla dessa mot den lägenheten/lokalen och hyresgästen som ska hyra den. För lokalavtal kan du applicera rabatter, omsättningshyra, indexering med mera. Självklart kan du och din hyresgäst signera avtalet med BankID eller skriva ut och skriva under det tillsammans med kunden på traditionellt sätt..
  • Avisera dina hyresgäster direkt ifrån Tectas system, integrera mot ditt ekonomisystem och dina avier bockas av automatiskt.
  • Ta kontroll över din tekniska förvaltning, i Tectas tjänst kan ni lätt fördela ut de felanmälningarna eller uppgifterna som finnas. Se till att tagga upp de för bästa uppföljning. Få kontroll på dina nycklar och självklart kan du göra en besiktning.
  • Låt dina hyresgäster boka bastun, festlokalen eller övernattningslägenheten.
  • Gör en kreditbedömning på dina hyresgäster innan ni skriver avtal.

För kunna använda Tecta behöver du skapa en hyresvärd, En hyresvärd kan vara ett företag eller en privatperson. När du sedan skapar en Fastighet kopplar hyresvärden till just den hyresvärden. Har du flera ingångar på den Fastighet, t.ex. 1,2,3 eller A, B, C och vill dela upp dessa i olika Fastigheter behöver du skapa separata fastigheter för alla dessa. Självklart kan du koppla samma hyresvärd till alla fastigheter.
Information som fylls i för hyresvärden hamnar på avtal och hyresavier. 

Information som fylls i för hyresvärden hamnar på avtal och hyresavier. För BankID-signering används personnumret (för företag lägger man till firmatecknare) på hyresvärden.

Om flera personer behöver tillgång till en fastighet kan man enkelt lägga till användare. Man kan välja mellan endast läsbehörighet och full tillgång.
Givetvis kan du skapa flera hyresvärdar. Att lägga till ytterligare användare till dina fastigheter är kostnadsfritt.

Efter att du har skapat en hyresvärd, skapar du din först fastighet. Du fyller i den nödvändig information och väljer om du vill bifoga information om fastigheten, boendepärm, kontroller etc. Du väljer själv om dessa dokument ska vara synliga för hyresgästen eller inte.

När du skapar hyresobjekt specificerar du sedan vilken fastighet hyresobjektet ska tillhöra. Ett hyresobjekt kan vara exempelvis en lägenhet, lokal, garageplats, parkeringsplats, med mera Du väljer även vilken typ av rum som finns i hyresobjekt för att underlätta vid en besiktning.

Hyresgäster kan antingen vara privatpersoner eller företag. Du specificerar även betalningsmetoder, frekvens och liknande på hyresgästen. Har du en hyresgäst som hyr fler objekt från dig kan du välja att samfakturera allt på samma avi.

Lägg till en medsökande eller borgensman, vill eller kan inte hyresgästen stå på hyresavtalet själv. Lägg enkelt till en medsökande eller borgensman.

Du kan antingen välja på att använda Tectas mallar för avtal, lägenheter, lokaler, parkeringsplats, garageplats eller lager/förråd. I lokaler kan du använda dig av rabattering, indexering Du kan självklart använda dig av dina egna avtal och ladda upp. Oavsett om du laddar upp dina egna avtal eller använder Tectas mallar så kan du få de signerade via BankID. Avtalet kopplar ihop en hyresgäst med ett hyresobjekt och ligger som grund till hyror & avisering.
När ett nytt avtal skapas skickas ett e-postmeddelande eller sms eller båda till hyresgästen med en länk där de kan granska & signera avtalet.
Om signering sker via BankID blir avtalet signerat när alla parter har signerat. När ett nytt avtal skapas skickas ett e-postmeddelande eller sms eller båda till hyresgästen med en länk där de kan granska & signera avtalet.
Om signering sker via BankID blir avtalet signerat när alla parter har signerat.

Tectas system generar automatiskt avierna den 1:a i varje månad. Sedan väljer du som fastighetsägare när avierna ska skickas ut till dina hyresgäster, detta gör du genom några knapptryck. Har du integrerat mot ditt ekonomisystem som du lägger till under tilläggstjänster så bockas dina avier av automatiskt när de blir betalda.
Du kan välja om du vill ta hjälpa av Fortnox vid avisering. Vi har integrerat med Fortnox för lättare hantering av din avisering, har aktiverat Fortnoxtillägget så kommer dina betalningar att bokas av automatiskt i Tectas system när du lägger in de i Fortnox, har du inte Fortnox-tillägget påslaget behöver du bocka av betalningar manuellt.
Du behöver själv skapa ett konto hos Fortnox för att kunna använda dig av Fortnoxtillägget i Tectas system.

Du behöver själv skapa ett konto hos Fortnox för att kunna använda dig av Fortnoxtillägget i Tectas system.

Vi erbjuder en integrationslösning med Fortnox. Hyresreskontran sköter du i Tecta medan all bokföring i Fortnox.
Du integrerar systemen med varandra genom att gå till Fortnox och väljer Tecta.

Vi erbjuder en integrationslösning med Creditsafe som tillåter dig som hyresvärd att göra en kreditkontroll på din hyresgäst innan ni ingår i ett avtal. Notera att Tecta inte ansvarar för eventuella kreditförluster kopplade till kreditkontrollen. På omfrågandekopian som går ut till kund kommer dina uppgifter som hyresvärd att synas. Notera också att du måste informera hyresgästen innan du gör en kreditkontroll.

Tecta är ett så kallat SaaS-bolag, vilket innebär att vi är en typ av molntjänst som tillhandahåller programvara över internet. Att logga in i systemet och att bli kund är helt gratis, du kan på så sätt utforska tjänsten utan att det kostar dig någonting. När du vill koppla en hyresgäst till ett hyresobjekt så behövs en licens, en licens kostar olika beroende på vilken du väljer av lägenhet, lokal, lager/förråd, parkeringsplats etc. Du kan närsomhelst uppgradera och nedgradera antalet licenser så länge de inte är bundna i hyresavtal med hyresgäster, du kan således börja med ett hyresobjekt och en hyresgäst för att testa på tjänsten innan du bestämmer dig fullt ut.

Ladda upp viktig information om fastigheten, välj om du vill att information ska vara synlig för hyresgästen eller inte.

Ladda upp viktig information om lägenheten, välj om du vill att information ska vara synlig för hyresgästen eller inte. T.ex. kvitton för inköp, ritningar på objektet.

Besiktningar, felanmälan, uppgifter eller nyckelkvittenser. Allt du behöver för att ha koll på ditt fastighetsbestånd. Självklart kan du signera protokoll och kvittenser med BankID.

Om hyresgästen hyr flera objekt av dig som hyresvärd kan dessa samlas på en och samma avi.

Kontakta mig!

Jag vill bli kontaktad av Tecta.

* = Obligatorisk