Historien om Tecta

Tecta bygger nästa generations digitala verktyg för fastighetsbranschen. Tecta är grundat av entreprenörer med bakgrund från fastighetsbranschen. Under åren har vi saknat ett fastighetssytem som uppfyller de krav som dagens fastighetsägare eftersöker. Vi startade därför Tecta med mål att bygga ett fastighetssystem som uppfyller dessa krav.

Tecta är grundat i Karlskrona under 2019. Vi erbjuder små och medelstora fastighetsägare, förvaltare ett digitalt verktyg för fastighetsförvaltning. En helt molnbaserad tjänst för att ta kontroll över din ekonomiska- och tekniska förvaltning.

Om oss

Jonatan Lindroth

VD & medgrundare

Filip Issal

Ekonomichef

Johan Nohave

CTO

Styrelse

Bajram Nuhi

Ordförande & Medgrundare
C76e2497 C7d0 4bd4 904d 4eb2bc6e670a

Martin Petersén

Ledamot

Harald Kruger

Ledamot

Jonatan Lindroth

Ledamot & Medgrundare

Martin Jönsson

Ledamot

Inte visste dem att vänskapen skulle leda till framgången för Tecta

Vi människor är olika. Vi har olika intressen, behov och mål. För Bajram och Jonatan var förvaltningen av fastigheter inget intresse som var medfött i blodet – utan ett intresse som växte med tiden och åldern.
Sommaren 2018 åkte Bajram på semester och Jonatan skulle ta över sin väns fastighetsförvaltning. Det innebar ett kaos av arbetsuppgifter. Med avtalen utspridda i olika pärmar, anteckningar på mobilen och hyresavier i ett separat system blev han snabbt förbluffad över bristen på struktur och användarvänlighet. Där och då såg han direkt det stora behovet av förbättring.
 
För att enklare ta sig an dagarna fanns det bara en sak att göra: att utveckla ett system för att underlätta och samla allt på samma plats. Från olika anteckningar, pärmar till ett enkel samlingspunkt. Från början fanns ingen annan plan än att underlätta vardagen, men vad det mynnade ut i blev mycket mer än så.
Friskt vågat, hälften vunnet: ingen visste hur Bajram skulle reagera vid sin hemkomst från semestern, men det tog inte lång tid förrän även han tappade hakan. Tänk hur mycket enklare saker skulle bli framöver och kanske så som fastighetsförvaltning borde vara.
 
Lite visste de då, men det blev starten till Tecta. Att ha olika intressen är ofta en bra sak – det kan leda till oändliga möjligheter när samarbete sätts igång.

Att finna lösningar finns i allt arbete som Tecta gör för företaget

För att få fram det Tecta som finns idag, har det krävts mycket planering och många långa timmar med hårt arbete bakom. Även om idén kom igång under en sommarperiod, så var det mycket som behövdes sättas på plats. Med några gråare hårstrån på huvudena kan vännerna idag säga att det var värt det.
Är det något som är säkert så är det att Tecta alltid kommer att fortsätta arbeta mot nya lösningar och förbättringar.
Jobbar man inte medvind med den konstanta förändringen i världen – kommer man snabbt hamna efter.

Press & media