Tre tips när du ska välja ett webbaserat fastighetssystem

Fastighetssystem

Det är bra med stora utbud. Du kan hitta din perfekta lösning, även med nischprodukter, som ett webbaserat fastighetssystem.

Men med stora utbud kommer ett pris – att faktiskt ta ett beslut.

Om du är i valet och kvalet när du ska välja ett fastighetssystem online, finns det ett par saker du kan fokusera på. Här är tre av dem:

Välj ett system du kan skala upp (eller ner) med.

Målet är alltid att växa. Bättre objekt, bättre inkomstflöde, fler hyresgäster och diversifiering av utbudet. Men pandemin har lärt oss att det ibland är klokt att skala ner.

När du väljer ett fastighetssystem med målet att ha en lönsam verksamhet oavsett världsläge, välj ett som är flexibelt.

Det finns system med fasta kostnader, vilket kan kännas tryggt, men i slutändan är det pengar i sjön om du säljer halva ditt bestånd.

Fastighetsförvaltare med tillväxt under vingarna får ett helt annat problem. Plötsligt är ditt beståndsutrymme slut, och ytterligare en klumpsumma landar i knäet.

När du letar efter ett webbaserat fastighetssystem, välj ett som växer tillsammans med dig.

Ta reda på hur snabb och kunnig support du kan vänta dig.

Alla vill ha bra svar på tal, och hyresgäster är inget undantag. Att bara svara med ”systemet krånglar” går inte hem längre.

Ibland är det för att något gick fel i systemet, ibland lade någon in fel siffror, och ibland vet man inte riktigt.

Därför ska du fundera över vilken nivå och hastighet av support du vill ha och behöver. Hur snabbt du kan få ett problem löst, eller ett svar att ta vidare till hyresgästen, och upprätthålla ett gott omdöme.

Vill du kunna fokusera på lönsamma fastigheter och nöjda gäster, istället för databaser och serverlast, i ditt system? Välj en prioriterad support.

Hitta ett webbaserat system som funkar ”direkt ur lådan” och gör det som krävs riktigt bra.

Att ha många funktioner kan kännas bra, men kan ofta vara mer distraktion än nytta. Föreställ dig själv att bära runt på en hel verktygslåda, bara för att du behöver en skruvmejsel en gång om månaden.

Program fulla av överflödiga funktioner, bloatware, blir både ineffektivt och dyrt i tid och pengar. Men ett av de största, mest kostsamma problemen, är att få alla med på tåget.

Om du har tre servicetekniker, men bara en använder systemet istället för SMS och post-its, är det mer kostnad än nytta. Även om DU använder det flitigt och effektivt förlorar du den effekten direkt.

När du väljer ett webbaserat fastighetssystem, välj något som fungerar direkt, och gör ett par saker riktigt bra. Då får ni mest pang för pengarna.

Borde du använda Tecta?

Det korta svaret är – kanske.

Det finns gott om alternativ, och det kanske inte är rätt system för dig. Om du gärna har fem olika system blandat med papperskopior, betalar ett fast pris för utrymme du inte använder eller aviserar för hand är inte Tecta rätt.

Men kanske är det dags för ett system som bockar allt du behöver tänka på. Ett webbaserat fastighetssystem med ett noggrant urval av starka funktioner. Ett system för förvaltare som vill automatisera det tidskrävande, få topp-support och lägga pärmarna åt sidan.

Då är Tecta kanske rätt webbaserade fastighetssystem för dig.

Som tack för att du läste hela vägen hit: Prova Tecta med 30 dagars öppet köp!