Tre tips när du ska välja ett webbaserat fastighetssystem

Fastighetssystem

Det är bra med stora utbud, men ännu bättre med en skräddarsydd lösning. Du kan hitta din perfekta lösning, även med nischprodukter, som ett webbaserat fastighetssystem. Men med stora utbud kommer ett pris – att faktiskt ta ett beslut. Om du är i valet och kvalet när du ska välja ett fastighetssystem online, finns det ett par saker du kan fokusera på. Här är tre av dem:

  • Välj ett skalbart fastighetssystem
  • Välj ett progam med bra supporterbjudande
  • Välj ett webbaserat fastighetssystem

1. Välj ett skalbart fastighetssystem

Målet är alltid att växa. Bättre objekt, bättre inkomstflöde, fler hyresgäster och diversifiering av utbudet. Men pandemin har lärt oss att det ibland är klokt att skala ner. När du väljer ett fastighetssystem med målet att ha en lönsam verksamhet oavsett världsläge, välj ett som är flexibelt. Det finns system med fasta kostnader, vilket kan kännas tryggt, men i slutändan är det pengar i sjön om du säljer halva ditt bestånd. Fastighetsförvaltare med tillväxt under vingarna får ett helt annat problem. Plötsligt är ditt beståndsutrymme slut, och ytterligare en klumpsumma landar i knäet. När du letar efter ett fastighetssystem, välj ett som växer tillsammans med dig.

2. Välj ett program med bra supporterbjudande

Alla vill ha bra svar på tal, och hyresgäster är inget undantag. Att bara svara att ”systemet krånglar” går inte hem längre. Därför ska du fundera över vilken nivå och hastighet av support du vill ha och behöver till ditt fastighetssystem. Hur snabbt du kan få ett problem löst, eller kan få ett svar att ta vidare till hyresgästen, kan vara avgörande för att du som fastighetsägare ska upprätthålla ett gott omdöme. Vill du kunna fokusera på lönsamma fastigheter och nöjda gäster istället för databaser och serverlast i ditt system? Välj ett system med en prioriterad support.

3. Välj ett webbaserat fastighetssystem

Att ha många funktioner kan kännas bra, men kan ofta vara mer distraktion än nytta. Föreställ dig själv att bära runt på en hel verktygslåda, bara för att du behöver en skruvmejsel en gång om månaden. Fastighetssystem fulla av överflödiga funktioner, också känt som bloatware, blir både ineffektivt och dyrt i tid och pengar. Men ett av de största, mest kostsamma problemen, är att få alla med på tåget. Om du har tre servicetekniker, men bara en använder systemet istället för SMS och post-its, är det mer kostnad än nytta. När du väljer ett webbaserat fastighetssystem, välj något som fungerar direkt, och de viktiga sakerna riktigt bra. Då får din verksamhet mest pang för pengarna.

Borde du välja Tecta?

Det korta svaret är – förmodligen. Om du gärna har fem olika system, tycker det är viktigt med papperskopior, betalar ett fast pris för utrymme du inte använder eller aviserar för hand är inte Tecta rätt. Men kanske är det dags för ett system där du slipper allt krångel och alla papper. Kanske är det dags för ett system som checkar av alla boxar för de väsentliga funktioner som behövs i ett digitalt fastighetssystem. Ett webbaserat fastighetssystem med ett noggrant urval av starka funktioner. Ett fastighetssystem för förvaltare som vill automatisera det tidskrävande, få topp-support och lägga pärmarna åt sidan.

Då är Tecta definitivt rätt fastighetssystem för dig.

Prova Tecta med 30 dagars öppet köp!

Denna artikel skapades i januari 2022 men har uppdaterats, förbättrats och förnyats i mars 2024.