Fastighetssystem för ett smidigare arbetsflöde

Fastighetssystem för ett smidigare arbetsflöde

I en tid där mycket har blivit digitalt är det viktigt att branscher håller sig uppdaterade. Det gäller även för fastighetsägare och deras fastighetssystem. Dels för att själva jobba proaktivt och kostnadseffektivt, men även för att ens hyresgäster ska känna att viktiga biter flyter på smidigt i hyresbostäderna. Där kommer vårt molnbaserade app på Tecta in. Vi ser till att ge stöd för den tekniska och ekonomiska förvaltningen i ett och samma smidiga fastighetssystem.

Känner du att du som fastighetsägare behöver förbättra och effektivisera din förvaltning? Då har vi fem tips på hur du kan använda Tectas fastighetssystem på ett mer lönsamt och produktivt sätt.

  • Ta fullständig kontroll
  • Sköt din avisering digitalt till dina hyresgäster
  • Förenkla den tekniska förvaltningen som fastighetsägare
  • Sköt bokningar digitalt
  • Enkel prenumerationsmodell

1. Ta fullständig kontroll med ett fastighetssystem


Det är oerhört viktigt att ha bra kunskap om sina fastigheter då det lätt blir mycket information som trillar in regelbundet. Dels behövs det läsas igenom, men många gånger behövs det även analyseras och användas för att ta beslut. Med hjälp av ett fastighetssystem som Tecta kan du enklare få en total fastighetsöversikt. Det ger dig möjligt att få full kontroll över ditt fastighetsbestånd, lägenheter och hyresgäster. Som fastighetsägare ger Tecta dig en möjlighet att prioritera och planera snabbare och betydligt bättre. Detta kan i sin tur leda till mer besparingar och mer tid att lägga på annat.

2. Sköt aviseringen digitalt till dina hyresgäster


Tack vare att Tectas App finns digitalt, finns möjligheten för att sköta allt hos sina hyresgäster online. Med ett enkelt tryck kan du både kreditkontrollera hyresgästerna innan ni ens skrivit avtal, men också ha färdiga avtal som ligger redo för att skickas ut till nya hyresgäster. När hyresgästen väl är redo för att signera, sköts detta enkelt med mobilt BankID. I fastighetssystemet finns även möjlighet att enkelt avisera dina hyresgäster när det är dags att betala, och med en enkel integration mot ditt ekonomisystem så bockas avierna automatiskt av. Aldrig har det varit så enkelt att med ett fastighetssystem slippa lappar i brevlådan eller i trappuppgången. Vill man däremot fortfarande ha papper att signera traditionellt, så är självklart detta en möjlighet också.

3. Förenkla den tekniska förvaltningen med ett fastighetssystem


Att ta hand om allt som rör driften av en fastighet så att den fungerar optimalt kan lätt bli krävande. Det kan ibland kännas överväldigande att sköta den tekniska förvaltningen, men inte längre. Med Tectas fastighetssystem kan du enkelt ta emot felanmälningar och uppgifter från dina hyresgäster på ett och samma ställe. Dessutom kan du smidigt fördela ut arbetsuppgifterna till dina medarbetare för att reparera det som blivit fel, och se till att det finns redo för att ta ut rapporter på det.

4. Sköt bokningar digitalt


Digitalisering inom fastigheter ses många gånger som en fördel hos dina hyresgäster. Har du lokaler i din fastighet? Kanske är det så att dina hyresgäster vid tillfällen vill boka tid i tvättstugan, festlokalen, bastun eller möjligtvis övernattningslägenheten i fastigheten. Med ett digitalt fastighetssystem kan hyresgästerna enkelt boka in den tiden de vill reservera tryggt i appen, istället för att behöva ta sig ner till lokalen eller höra av sig till fastighetsägaren.

5. Enkel prenumerationsmodell


Som fastighetsägare vill man att saker ska flyta på utan onödigt krångel. Därför tillämpar fastighetssystemet Tecta en prenumerationsmodell som innebär att du endast betalar för det du använder. Till en start kan du enkelt skapa ett konto helt gratis för att utforska mer om våra tjänster. Vill du sedan koppla in en hyresgäst till ett hyresobjekt krävs det en licens för det här. En licens för vårt fastighetssystem kostar olika beroende på vilket objekt du hyr ut. Det är viktigt för oss då vi inte vill att du betalar för något du inte använder. Du kan när som helst uppgradera och nedgradera antalet licenser så länge dem inte är bundna i hyresavtalet med hyresgäster. Som fastighetsägare har du även möjlighet att lägga till tilläggstjänster och sköta fakturering separat per hyresvärdar.

En fastighetsägare förväntas ha full kontroll på de olika delarna som ingår i ägandet. Utan rätt verktyg och ett fastighetssystem som fungerar, kan detta lätt bli en stor utmaning. De fyra anledningarna ovan ligger till grund för att man som fastighetsägare ska kunna sköta sina fastigheter på ett så smidigt sätt som möjligt. Att ta hand om sina fastigheter ska kännas tryggt, smidigt, givande och långsiktigt lönsamt. I vårt fastighetssystem kan du samla alla uppgifter om dina fastighet på ett och samma ställe vilket ger möjligheten till en förenklad daglig rutin.

KOM IGÅNG DIREKT OCH TESTA

Denna artikel skapades i februari 2022 men har uppdaterats, förbättrats och förnyats i mars 2024.