Tio sätt att bli en mer effektiv fastighetsförvaltare

Tecta Tio Satt Att Bli En Effektivare Fastighetsforvaltare

Hur du blir en mer effektiv fastighetsförvaltare? Ett steg i taget.

Verkar det aldrig finnas tid eller resurser att utveckla bolaget, eller dig själv, för att öka lönsamheten och effektiv tillväxt som fastighetsförvaltare? Då finns det alltid något du kan göra annorlunda. Det behöver inte handla om några enorma insatser – forskning visar att det tvärtom görs bäst med stegvis förändring.

Söker du efter ett steg att ta för att komma framåt? Här finns tio stycken att välja på:

1 – Fokusera och logga din tid

Det är många som försöker göra mer än en sak samtidigt – vi har ju alla massor att stå i. Men sällan är det att någon av dem blir bra och inte kräver efterarbete.

Gör det till en vana att logga din tid, och avsätta tid för fokuserat arbete. Appar som Toggl och Harvest gör det enkelt att hålla koll på din tid överallt.

2 – En effektiv fastighetsförvaltare sammanfattar och utvärderar feedback veckovis

Vi är inte bättre än det vi lär oss av, men att försöka ta lärdomar och feedback hela tiden hindrar oss från att ta beslut i stunden. 

Samla in feedback från såväl hyresgäster som kollegor och familjemedlemmar när du kan, och samla ihop dem. Läs och utvärdera på söndagar och ta action redan veckan efter.

3- Lägg din skärmtid på något värdefullt

Vi lägger i snitt 4 timmar per dag framför en skärm, utöver arbetstid, varje dag. Gör den tiden till något värdefullt istället för slösurfande.

Nätverka på LinkedIn med andra fastighetsförvaltare, läs branschbloggar som Tecta Insights, eller använd en meditationsapp om du behöver varva ner.

4 – En effektiv fastighetsförvaltare tar med sig kontoret dit det behövs

Att behöva vända fram och tillbaka till kontoret eller handskas med uppdateringar dagarna i ända, på grund av att du har programmet lokalt installerat.

Vår molnbaserade tjänst för fokuserade fastighetsförvaltare tar hela beståndet till molnet, och är alltid uppdaterat och redo vart du än loggar in för att sköta din verksamhet.

5 – Lägg till och använd en fokusspellista på Spotify

Att gå in i ett sinnestillstånd för absolut fokus är svårt när så mycket ber om ens uppmärksamhet. Alla sinnen aktiveras och vill ha din hjärnas fokus av och till. 

Stäng av oljud och fyll huvudet med något som gör att tankarna får vara ifred med musik ämnat för fokus.
Vi har gjort en spellista, FörvaltarFokus, för dig som inte vet vart du ska börja leta. 

Klicka här för att öppna FörvaltarFokus i Spotify!

6 – Skaffa ett stammisställe för lunch

Oavsett om det är lunchmöte eller takeaway för att lunchlådan blev kvar hemma kräver det tid, pengar och energi att välja lunchställe.

Skaffa ett fint ställe att bli stammis på, av flera anledningar – Din energi för beslut besparas, du får en plats där du kan menyn om ditt sällskap har matpreferenser, och att känna kocken har oväntat mycket fördelar.

7 – En effektiv fastighetsförvaltare integrerar sina andra tjänster i sitt fastighetssystem

Att hoppa mellan program och flikar är något som flera rapporterar vara det stora problemet med fokuserat arbete vid dator eller telefon. Psykologi föreslår att det tar oss ungefär 10 minuter att mentalt gå över från en uppgift till en annan, och att byta fönster gör oss mer sårbara att tappa fokus.

För dig som använder Fortnox har vi en integration mot dem som du enkelt kan koppla dig mot. Vi har även en integration mot Creditsafe, vilket innebär att du som fastighetsägare kan göra en kreditkontroll på din potentiella hyresgäst innan kontraktsskrivning.

Gå till dina inställningar för att börja integrera, eller läs om våra kommande funktioner.

8 – Gör en to-do med högst tre punkter för dagen, och ”ät grodan” först

Inte bara att hoppa mellan flikar och program får oss att tappa fokus, att titta på en lång to-dolista gör exakt samma sak med oss. Oftare än sällan blir en lång lista bara framflyttad snarare än gjord.

Så gå förbi omvärderingsbehovet och gör en kort, effektiv lista på saker att göra.

Börja med det tyngsta/mest akuta/det du helst skjuter upp först. Det gör att resten av listan verkar superenkel, som utforskat i boken ”Eat That Frog” av Brian Tracy.

9 – Flytta dina utgifter till tjänster med elastisk prissättning

Du som förvaltare vet att det inte bara handlar om tjänade intäkter utan även om sparade utgifter.

För att effektivt spara på kostnader behövs fler tjänster med elastisk prissättning, tjänster där du betalar för det du använder snarare än att du använder.

Tectas prismodell baseras på den förändringstäta värld vår bransch befinner sig i, och har en helt transparent prissättning.

Du kan se vad du betalar per månad för ditt nuvarande bestånd direkt i vår kalkylator, och du betalar bara för det aktiva beståndet snarare än en licensavgift.

10 – Prata med andra fastighetsförvaltare om deras tips

Ta lärdom av de som också vill bli mer effektiva fastighetsförvaltare. Dela med dig av dina tips och få fler tips av andra, till exempel i Facebook-grupper eller på ditt LinkedIn-nätverk.