Fastighetssystem – så automatiserar du din fastighetsförvaltning

Att välja rätt fastighetssystem är viktigt för dig som sysslar med fastighetsförvaltning, men i förlängningen också för dina kunder. Valet av fastighetssystem är något som påverkar dina interna processer som fastighetsägare, vilket i sin tur påverkar underhåll, avisering, kommunikation med kund, och mycket mer.

Med andra ord är det något som kan ge stort värde för din verksamhet och dina kundrelationer. Valet av fastighetssystem är superviktigt för alla fastighetsbolag! Här kan du läsa mer om funktioner och fördelar i Tecta fastighetssystem, för att se om ett molnbaserat, automatiserat fastighetssystem funkar för dig och ditt företag.

Ett smart fastighetssystem

Med Tecta kan du samla alla fastighetsuppgifter och all administration kring dina fastigheter i ett och samma fastighetssystem.

Att som fastighetsägare ha tillgång till ett smidigt och enkelt fastighetssystem är något som kan lyfta verksamheten eftersom det ger möjligheten till en förbättrad daglig rutin. När du som fastighetsägare får en tydlig översikt av din fastighetsförvaltning gynnar det också relationen med hyresgäster och andra leverantörer. Helt enkelt en win-win för alla.

Tecta är ett fastighetssystem som lyfter din verksamhet istället för att binda fast dig, och har sedan dess lansering förenklat vardagen för fastighetsförvaltare i hela Sverige.

Därför ska du välja Tecta fastighetssystem

Fastighetssystem för effektiva förvaltare

Genom Tecta fastighetssystem kan du som fastighetsägare eller fastighetsförvaltare öka flexibilitet och minska administration.

Spela videoklipp

Bokföringsfunktion i fastighetssystem

Tecta har många fördelar som förenklar vardagen för många fastighetsägare över hela Sverige. 

Till exempel, av alla transaktioner som sker i systemet skapas en verifikation, vilket förenklar bokföringsprocessen. En transaktion i ett fastighetssystem kan exempelvis vara ett utskick av avier, inbetalningar eller krediter. I systemet kan du se alla transaktioner på separata rader, och när de exporteras grupperas dem utefter verifikationsserie. Smart fastighetsförvaltning, helt enkelt!

Fastighetsförvaltning med automatisk integration mot Fortnox

Om du använder Tecta fastighetssystem i kombination med Fortnox slipper du all administration med periodisering av intäkter och justering av moms baserat på när hyresgästen betalar.

Tectas fastighetssystem skapar verifikationer automatiskt som direkt förs in till Fortnox via vårt API. Du kan välja mellan att integrera mot Fortnox Fakturering eller Fortnox Bokföring. Använder du inte Fortnox kan du istället enkelt exportera datan med hjälp av SIE-fil.

Fastighetssystem med inbyggd kreditkontroll

Innan du skriver avtal med en potentiell hyresgäst kan du genomföra en kreditkontroll via Tectas fastighetssystem.

Din fastighetsförvaltning blir mycket säkrare eftersom vi har en integration med Creditsafe – världens mest använda kreditupplysningsföretag. På så sätt kan du ta rätt affärsbeslut och skydda ditt företag mot kreditförluster.

BankID-koppling till fastighetssystemet

Oavsett om du väljer att använda Tectas avtalsmallar eller ladda upp dina egna hyresavtal kan du signera dessa dokument helt digitalt via Tectas fastighetssystem.

Oavsett om det är hyresavtalet som Tecta tillhandahåller, ditt egna uppladdade avtal eller om det kanske istället är uppsägningsavtalet som ska signeras, gör du det enkelt med BankID via fastighetssystemet. Som hyresvärd skickar du en notifikation om signering via SMS eller e-post, och därefter kan vederbörande signera via BankID.

Avisering och inkasso

Tillsammans med Finansia Sverige erbjuder vi de kunder som använder vårt fastighetssystem aviseringsservice och inkassoservice.

Vår integrationspartner Finansia kan hantera din avisering, distribution, påminnelser, inkasso samt ärenden till Kronofogden. På så sätt får du mer tid över till viktigare saker – ditt företag och dina fastigheter. Du förvaltar, du väljer!

Funktioner i Tecta fastighetssystem

I Tectas fastighetssystem finns en rad funktioner som underlättar och förenklar vardagen för fastighetsförvaltare i hela Sverige. 

Hyresavtal

Hyresavtal

Signera hyresavtalet enkelt med BankID via Tectas system.
Läs mer

Aviseringsservice

Aviseringsservice

Vi sköter din distribution, påminnelser, inkasso och även ärenden till Kronofogden.
Läs mer

Kreditkontroll

Kreditkontroll

Gör en kreditkontroll på din hyresgäst innan du skriver avtal.
Läs mer

Bokföring

Bokföring

Färdig integration med Fortnox och möjlighet att exportera till SIE-fil.
Läs mer

Rapporter

Rapporter

Se vad som kostar pengar i er verksamhet.
Läs mer

Fortnox

Fortnox

Välj mellan två integrationer, antingen skickas kopia av hyresavin till Fortnox fakturering eller så skickas konteringen till Fortnox bokföring.
Läs mer

Inkassoservice

Inkassoservice

Vi vet vad som krävs för att du ska få betalt utan att kundrelationen tar skada.
Läs mer

Marknadsplats

Marknadsplats

Här har vi samlat tilläggstjänster som förbättrar och förenklar.

Insights - Artiklar om fastighetssystem

Vi är experter på fastighetsförvaltning och alla processer som kommer därtill. Därför har vi samlat en hel bank med massvis av nyttig information på vår insights-sida.

Vi är experter på fastighetsförvaltning och alla processer som kommer därtill. Därför har vi samlat en hel bank med massvis av nyttig information på vår insights-sida. Mer information och tips kring fastighetssystemet Tecta hittar du därför i våra artiklar. Behöver du mer information och hjälp än så har vi dessutom tydliga instruktioner och demonstrationer i hur programmet fungerar i både film- och textform.

Frågor & Svar

Några av de vanligaste frågorna vi får om vårt fastighetssystem

Tecta är ett så kallat SaaS-bolag som tillhandahåller ett molnbaserat fastighetssystem för fastighetsägare som behöver stöd med den tekniska och ekonomiska förvaltningen. I Tectas system kan du bland annat få fullkontroll över ditt fastighetsbestånd, koppla dokument till fastigheten, skriva avtal med dina hyresgäster antingen via att använda Tectas mallar eller att du laddar upp dina egna avtal, självklart kan du signera avtalen med BankID. Kreditkontrollera hyresgästen innan ni skriver hyresavtal. Avisera dina hyresgäster genom Tectas system, med en integration mot ditt ekonomisystem så bockas dina avier av automatiskt. Kommunicera med dina hyresgäster direkt ifrån systemet, slipp att lägga lappar i brevlådan eller sätta upp lappar i trappuppgången. Ta emot felanmälningar och uppgifter, och fördela ut dem på dina medarbetare, tagga upp de olika felanmälningar eller uppgifterna så att ni senare lätt kan ta ut rapporter.Kreditkontrollera hyresgästen innan ni skriver hyresavtal. Avisera dina hyresgäster genom Tectas system, med en integration mot ditt ekonomisystem så bockas dina avier av automatiskt. Kommunicera med dina hyresgäster direkt ifrån systemet, slipp att lägga lappar i brevlådan eller sätta upp lappar i trappuppgången. Ta emot felanmälningar och uppgifter, och fördela ut dem på dina medarbetare, tagga upp de olika felanmälningar eller uppgifterna så att ni senare lätt kan ta ut rapporter.

  • Få full kontroll på ditt fastighetsbestånd, lägenheter och hyresgäster.
  • Skapa avtal eller ladda upp dina egna avtal och koppla dessa mot den lägenheten/lokalen och hyresgästen som ska hyra den. För lokalavtal kan du applicera rabatter, omsättningshyra, indexering med mera. Självklart kan du och din hyresgäst signera avtalet med BankID eller skriva ut och skriva under det tillsammans med kunden på traditionellt sätt.
  • Avisera dina hyresgäster direkt ifrån Tectas system, integrera mot ditt ekonomisystem och dina avier bockas av automatiskt.
  • Ta kontroll över din tekniska förvaltning, i Tectas tjänst kan ni lätt fördela ut de felanmälningarna eller uppgifterna som finnas. Se till att tagga upp dem för bästa uppföljning. Få kontroll på dina nycklar och självklart kan du göra en besiktning.
  • Låt dina hyresgäster boka bastun, festlokalen eller övernattningslägenheten.
  • Gör en kreditbedömning på dina hyresgäster innan ni skriver avtal.

Tecta tillämpar en prenumerationsmodell, vilket innebär att du betalar för det du använder. Att logga in i systemet och att bli kund är helt gratis, du kan på så sätt utforska tjänsten utan att det kostar dig någonting. När du vill koppla en hyresgäst till ett hyresobjekt så behövs en licens, en licens kostar olika beroende på vilken typ av objekt det är du ska hyra ut. Tanken med detta är att du inte ska betala för något som du inte använder. Har du t.ex. inget aktivt avtal med en hyresgäst och din lägenhet eller lokal står tom, så kan du ta bort licensen. När du senare har ett en hyresgäst som du ska skriva avtal med så lägger du bara till licensen igen. Du kan närsomhelst uppgradera och nedgradera antalet licenser så länge dem inte är bundna i hyresavtal med hyresgäster, du kan således börja med ett hyresobjekt och en hyresgäst för att testa på tjänsten innan du bestämmer dig fullt ut.
Du som fastighetsägare kan även lägga till tilläggstjänster för att förbättra din upplevelse av tjänsten, t.ex. integration mot ditt ekonomisystem osv.
Fakturering sker separat per hyresvärd, beroende på hur många licenser samt andra tjänster du använder i tjänsten.

Du börjar med att registrera dig på tecta.se och verifierar din identitet med BankID. Efter det börjar du bygga ditt fastighetsbestånd, skapar hyresobjekt och hyresgäster. Kom igång med hyresavtalen och aviseringen samt bjuder in medarbetare till dina fastigheter. Se till att få full koll på dina fastigheter.

Välj effektivitet. Välj webbaserat. Välj Tecta.

Testa Tecta i 30 dagar riskfritt och gratis!

Smart, webbaserat fastighetssystem där du får full koll och kontroll utan bindningstid och onödiga avgifter. Jobba vart som helst, när som helst.

BankID för inloggning och signering