Verktygen för effektiv fastighetsförvaltning 2022

Verktygen För Effektiv Fastighetsförvaltning 2022

Ta nästa steg i din fastighetsförvaltning det här året med Tectas verktyg och tips!

Känns det svårt att knäcka nöten till hur du gör din fastighetsförvaltning effektiv?
Bra fastighetsförvaltning med nöjda hyresgäster behöver egentligen bara tre saker:
1. Effektiv tid
2. Bra översikt på verksamheten
3. Samlad, god och tydlig kommunikation.

Det låter självklart, men många delar av dessa tre hamnar i kläm av papper, ostrukturerade kommunikationskanaler och flyktiga rutiner. Så låt oss hjälpa dig – här är verktygen, tipsen och hjälpen du behöver för att kickstarta lönsamheten i din förvaltning för det nya året:

1. Effektivitet i fastighetsförvaltning

Det kan vara svårt att släppa taget om sätten som funkade när det började. Men du som fastighetsägare riskerar inte bara att tappa tålamodet på sikt – det rinner bokstavligt talat pengar mellan fingrarna på företag som håller för hårt i papper, pärmar och ineffektiva arbetssätt.

Här är verktygen vi ser att några av våra mest effektiva kunder använder i sin fastighetsförvaltning och vardag:
Calendly – Mötesbokning, både för hyresgäster och affärspartners
Toggl – Tidrapportering och uppföljning av tidsbestämda projekt
Fortnox – Bokföring och ekonomi (som är integrerat i Tecta)
Creditsafe – Kreditkontroller (även det integrerat)


Utöver dessa använder de Tecta till allt från att skriva avtalen, hålla ordning på dokumentation och nyttja automationer för det som inte behöver manuellt arbete. Allt för att öka effekten och bli både mer lönsamma och lugna fastighetsägare.

2. Översikt i fastighetsförvaltning

Många, om inte de flesta, fastighetsägare har väldigt bra koll på sitt bestånd. Men det är ju inte alltid den personen som ska utföra allt, vilket är tur för effektivitetens skull. Så hur ska externa eller interna parter få den översikten en ägare har?


Vår beståndsmodul är byggd med precis detta i åtanke. Fastighetsförvaltning utan översikt blir snabbt en flaskhals där ägaren behöver gå in och räta ut frågetecken. Därför är det första du möts av i Tecta 2.0 en ”dashboard” med alla siffror du kan behöva snabbt.

Tecta Dashboard
Det nya, kommande gränssnittet för Tecta


För dig som söker mer ingående information, om en faktura eller en hyresgäst till exempel, är allting sorterat och strukturerat i appen vart du än befinner dig. För översikt i fastighetsförvaltning ska inte kräva att du åker till kontoret varje gång, och låter inte alltid dig göra det när du behöver det.

3. Samlad kommunikation

Hur många gånger har vi inte undrat vilket mail den där PDFen låg i, när SMSet med bekräftelsen kom in eller vilken månad den där fakturan var bokförd på?


Det finns så många sätt kommunikationen kan delas upp i. Skriftlig och verbal. Telefon, SMS, mail eller chatt. I gruppkommunikation eller mellan två personer. Det är inte konstigt att viktiga saker kan gå förbi eller missas.


På Tecta tillkommer nya funktioner hela tiden, alla med fokus på att göra fastighetsförvaltning enklare och snabbare, som efterfrågas av våra användare i hela landet. Meddelandefunktionen är en av dem, och ämnade för att du ska kunna hålla en samlad och tät kommunikation med såväl hyresgäster som tekniker på plats.


Det finns tusentals andra sätt att ta sig an fastighetsförvaltning på, såklart, och vi vill mer än gärna höra om dina metoder och tips på våra sociala medier. Eller, om du söker ännu mer information och nyheter i framtidens förvaltningssystem – gå med i InTecta!